tiistai 9. syyskuuta 2014

Gradu ilman sokeria

Täältä
Tein äsken radikaalin päätöksen. Aion taas ryhtyä sokerilakkoon. Ja lakkohan kestää niin pitkään, että gradu on palautettu. Palautuspäivä, johon tähtään on 28. lokakuuta eli aika pitkään pitäisi mennä sokerittomalla linjalla. Päätös syntyi oikeastaan siitä, kun kuntosaliohjaajani kysyi, mikä on minulla se painonhallinnan suurin vaikeus. Totesin, että syön liikaa sokeria. Pohdin myös ääneen, että olen pitänyt noita totaalisokeri-/karkkilakkoja ja minulla ne ovat toimineet suht hyvin. Hän totesi myös, että ne voivat olla tehokkaita kierteen katkaisijoita. Tässä päivän mietittyäni päätin siis ottaa härkää sarvista.

Sinnittelin keväällä kuukauden ilman sokeria ja vedin silloin tosi tiukkaa linjaa. Ainoastaan, jos oli pakko syödä ulkona eikä ravintoaineita ollut nähtävillä, pyrin valitsemaan parhaan mahdollisen vaihtoehdon, vaikkei se täysin sokeriton olisi ollutkaan. Tällä kertaa en aio olla aivan niin tarkka. Jos jossakin ruoassa nyt on sokeria, niin olkoon. Omatekoisiin en sitä lisää enkä käytä kotona aineita, jotka sisältävät lisättyä sokeria. Enkä tietystikään syö ruoka-aineita, joiden jo valmiiksi tiedän sisältävän sokeria, vaikka varmistusta en mistään saisikaan. Kepulikonsteja ei nyt sallita!

Ja siis tosiaan nyt puhutaan lisätystä sokerista. Esimerkiksi hedelmissähän on osassa paljonkin sokeria luonnostaan, mutta en minä niitä aio hylätä. Toki pyrin syömään tuollaisia luontaisesti paljon sokeria sisältäviä tuotteita kohtuullisesti. Ja esim. hunaja on kyllä poissuljettu.

Viimeksi poistin ruokavaliostani myös kaikki makeutusaineet. Tällä kertaa sallin itselleni Coca Cola Zeron, joka on yksi suurimmista ei lihottavista paheistani. En usko, että selviäisin sekä karkitta että kokiksetta tätä gradu-urakkaa. Muutoin myös makeutusaineet ovat pannassa. Ei siis sokerittomia pastilleja korvikkeeksi. (Tämä jo senkin takia, että saan niistä hirvittäviä ilmavaivoja...) Yhden poikkeuspäivän tästä sokerittomuudesta aion pitää. Ystäväni menevät naimisiin tämän kuun lopulla ja häissä en sentään rupea niuhottamaan. Sehän olisi jo epäkohteliastakin. ;)

No niin, nyt se on virallista. Eli huomisesta alkaen bye bye sokeri! Huomasin tuossa blogikierrosta tehdessäni, että Mariina I can do it! Project Mariina -blogissaan oli ryhtynyt samankaltaiseen tempaukseen. Jonkinlaista vertaistukeakin on siis tarjolla.


5 kommenttia:

  1. Tsemppiä sokerittomaan kauteen, ja gradun tekoon! Ihanaa, että on muitakin, jotka tekevät tällaista. Itse olin elokuun herkkulakossa. Toki sokeria tuli hedelmissä, ja joissakin tuotteissa. Mutta tosiaan, liian suurta linjaa en tehnyt. Ja toimi loistavasti.
    http://liikunnaniloa1.blogspot.fi


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulle nämä totaalilakot tuntuvat sopivan paremmin. Mutta en tosiaan ajatellut tehdä tästä liikaa elämää vaikeuttavaa. Ja kiitos blogilinkistä. En olekaan ennen blogiasi seurannut. Käyn tsekkaamassa. :)

      Poista
  2. Tsempit tälle päätökselle, ja onnea gradun tekoon! Zero on ihan hyvä korvike, itselläni nykyisen ruokaympyrän yksi olennainen osa vaikka tuskin sekään ihan niin hyväksi on.. Mutta parempi sekin kuin vanha ruokavalio 40 kiloa sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Zero on ihan ok tuote, mulla sitä vaan oikeasti kuluu tosi paljon. Ei tee hyvää hampaille... Ja äitini jaksaa aina motkottaa aspartaamista. Epäilee milloin minkäkin vaivani johtuvan liiasta kokiksen juomisesta. Viimeisimpänä rasvamaksa (jota minulla ei kyllä liiemmin ole). :)

      Poista
    2. Nojoo, liika on aina liikaa. Eihän sitä tietysti kannata litratolkulla päivällä juoda. Mutta jos pari lasillista juo päivässä niin ei pitäisi vaikuttaa hampaisiinkaan.

      Poista