tiistai 23. syyskuuta 2014

Remontti etenee - kotona ja kropassa

Phuuh! Meinaavat loppua päivistä tunnit, kun hommaa olisi niin paljon. Gradun palautuspäivä lähenee uhkaavasti. Huomenna esittelen sen seminaariryhmässä muille ja saan toivottavasti jotakin palautetta tähänastisesta tuotoksesta. Remontissa ollaan viimein siinä vaiheessa, että hommat etenevät sukkelaan - jos joku vain ehtii jotain tehdä. Tänään kävivät kivifirmasta mittomassa tasot, eli ensi viikolla varmaan saadan kivitasot keittiöön. Muuten keittiö alkaakin näyttää valmiilta. Huomisen ohjelmassa on kaappien täyttämistä astioilla ja ruoilla. Ei siis olla lähelläkään valmista tämän remontin osalta, mutta viime viikkojen junnausvaiheesta ollaan päästy ohi.

Kropan remontti sujuu omalla painollaan. Sokerittomuus ei ole tuottanut vaikeuksia. No, pikkuisen olen kyllä fuskannut. Tai no, fuskannut ja fuskannut, ihan olen itselleni sallinut tällaiset pikkujutut. Eilen, maanantaina kävimme avopuolison kanssa yliopiston ravintolassa, jossa oli riistakäristystä. Sen kaveriksi kuuluu puolukkahillo, enkä nähnyt syytä siitä kieltäytyäkään. Samana päivänä teimme kotona jauhelihatortilloja. Tuohon jauhelihatäytteeseen olen tottunut laittamaan sitä valmista pussimausteseosta, jossa on tietysti sokeria. Varsinkaan tässä keittiötilanteessa en ole jaksanut ryhtyä väkertämään itse mausteseosta, joten tuokin sallittaneen. Pikkujuttuja.

Olen käynyt vaa'alla viimeksi sunnuntaina, jolloin se tarjoili aikamoisen yllätyksen. 78,5kg! Päivässä humpsahti puoli kiloa pois painosta. No, sen jälkeen en olekaan uskaltautunut / ehtinyt vaa'alle. Vaaka sijaitsee sillä tavalla, että jos tuo avomies jää jälkeeni nukkumaan, en viitsi vaa'alla vessakäynnin jälkeen ravata.

Tänään on tullut syötyä vähän normaalia huonommin. En syönyt koulussa (työpäivä tänään), koska siellä oli hod dogeja (!), jotka eivät näyttäneet kovin ravitsevilta. Söin kotona ruisleipää, jonka päälle laitoin sitä joku aika sitten tekemääni vuohenjuusto-aurinkokuivattu tomaattimössöä. Lisänä vähän kurkkua ja kukkakaalia. Joo, oli vähän tuollainen väsynyt kyhäelmä. Iltapäivällä olimme molemmat tosi väsyneitä, ja tilasimme ruokaa kotiin. Virhe. Söin jonkun ihmeannoksen, jossa oli kanaa, ranskalaisia, mozzarellatikkuja, sipulirenkaita ja paneroituja jalopenoja. Avomies söi kyllä puolet kaikesta muusta paitsi kanasta ja ranskalaisista, mutta silti. Ei ihan laihduttajan ateria. Menköön tämän kerran... Nyt iltapalaksi tein sentään perushyvän smoothien. Huomenna siis vähän tsemppiä tähän syömiseen. Voi tuottaa vaikeuksia, kun töistä menen suoraan sinne graduseminaariin.

No niin. Nyt nukkumaan! Nyt oli vähän tylsä päivitys, mutta yritän petrailla jatkossa.

2 kommenttia:

  1. No mutta! Hienosti siellä etenee joka rintamalla. :) Miten meni seminaari?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinähän se. Työnsarkaa on vielä, mutta ei ehkä niin paljon kuin olin ajatellun. Sain ihan hyviä vinkkejä, mitä vielä pitää korjailla, lisätä ym.

      Poista