maanantai 6. lokakuuta 2014

Kiireiden keskeltä

Hellurei! Minusta tuntuu, että viime aikoina puolet lukemistani blogeista on alkanut sillä, että pahoitellaan venyviä kirjoitusvälejä ja tuskaillaan kiireitä. No, niin minunkin täytyy tämä postaus aloittaa. Remontti, gradu, työt. Siinä aikasyöpöt, jotka ovat jo teillekin tulleet tutuiksi teksteistäni. Viikonloppu meni kämppähommeleissa. Onneksi edistys alkaa sentään pikkuhiljaa näkyä. Olemme tässä pari päivää saaneet nauttia siitä, että keittiössämme virtaa jälleen vesi ja astiat voi vessan lavuaarin sijasta pestä tiskikoneessa. Ah! Tekemistä on kuitenkin vielä paljon.

Gradun parissa on vierähtänyt tovi jos toinenkin, vaikka pikkuhiljaa alkaa paniikkikiire kohottaa päätään ja tuntuu, että aikaa tarvitsisi käyttää tuohon hommaan paljon enemmän. Töitäkin on tullut haalittua tarpeettoman paljon. Nyt pitää pysyä lujana, eikä ottaa enää enempää ennen kuin gradu on palautettu. Valitettavasti vain olen jo tällekin viikolle lupautunut neljäksi päiväksi sijaistamaan. Vain torstai on viikonlopun lisäksi vapaata. No, tänään oli vain kolme tuntia. Onneksi kohta on kouluissa syysloma.

Syömiset ovat sujuneet viime viikon alun jälkeen oikein mallikkaasti. Sokerista olen pysynyt erossa muualla syömistä lukuunottamatta, ja kun pääosa aterioista on tullut syötyä kotona, on homma ihan hanskassa. Vain viikonloppuna tuli vähän herkuteltua: lauantaina viiniä ja juustoa ja sunnuntaina kävimme nepalilaisessa. Olen klikkaillut syömiseni mahdollisimman tarkasti Kiloklubiin. Jos joku ei kyseistä palvelua ole käyttänyt, kannattaa kokeilla, olisiko se itselle hyvä apu. Itse pidän sitä suhteellisen hyvänä nettiruokapäiväkirjapalveluna, vaikka välillä kyllä kismittää, kun ei löydy juuri sitä oikeaa elintarviketta. Nyt tarjolla kyllä olisi maksullinenkin palvelu, johon saa ilmeisesti lisättyä omia ruokia. Voisin ehkä kokeilla sitä, varsinkin kun ensimmäisen kuukauden saa ilmaiseksi. Voisin sitten jakaa kokemuksiani teillekin.

Lounas yliopistolla. Makaronilaatikko ei ollut ykkösvaihtoehto.

Uusi herkkuvälipalakeksintöni
Kiloklubissa palvelu antaa palautteen syödystä ravinnosta punaisten, keltaisten ja vihreiden palluroiden avulla. Se tarkkailee neljää asiaa: kasvisten määrää, ruoan koostumusta (hiilarit, proteiinit, rasvat) ja rasvan laatua, kuitujen määrää ja viljatuotteiden kuitupitoisuutta sekä herkkujen määrää. Tavoitteenani on saada täysi neljän vihreän suora joka päivä. Eihän se tietysti joka päivä onnistu, mutta tavoitteena se on hyvä. Olen ajatellut, että voisin ottaa siitä jopa sellaisen tavoitteen, että jokaisesta vihreästä päivästä saisin tarran (pitäisi löytää jostain tarrat tai ostaa lisää) ja kun vaikkapa 15 on täynnä, saisin jonkin palkinnon. Pitää vaan taas keksiä se palkinto. ;)

Tein juuressosekeittoa. Punajuuri oli uusi kokeilu.
Herkullisen väristähän siitä tuli. Vähän turhan makeaa...
Liikunta jäi viime viikolla vähän vähiin. Kävin vain kerran salilla ja muistaakseni kerran juoksemassa. Tekosyinä kiire ja oikutellut selkä, jonka takia kävin tostaina hierojalla. Selkä oli niin runnottu vielä perjantainakin, etten viitsinyt tehdä mitään. Yritän petrata tällä viikolla; huomenna salille. Vaa'alla olen kirjanpidon mukaan (onneksi tuo meidän vaaka syytää tiedot suoraan nettiin) käynyt viimeksi toissapäivänä. Silloin lukema oli 78,4kg, eli alaspäin käy tie. Hyvä niin! Tänä aamuna piti käydä puntarilla, mutta annoin puolison nukkua. Huomenna uusi yritys. Toivottavasti vaaka näyttäisi mukavaa lukemaa. Olo on ihan kevyt ja ainakaan nestekertymiä ei pitäisi olla. Ravaan jatkuvasti, ihan ärsytykseen asti vessassa. Ja sormus tuntuu sormessa melko löysältä, varsinkin kun ilmat ovat viilenneet.

Tässäpä vähän pidempää päivitystä tällä kertaa. Koitan ehtiä huomenna edes painotiedon käydä päivittämässä. Ja ajattelin, että torstaina voisin vähän mittailla, kun tuo minun mittavälilehteni on niin ankea. :) Yritän ehtiä tällä viikolla kirjoitella myös alaraaja-analyysista, jossa kävin. Se ei varsinaisesti painonpudotukseen liity, mutta liikuntaan vahvasti kylläkin. Mukavaa viikonjatkoa ja jaksamista syksyyn!

2 kommenttia:

  1. Jäin seurailemaan blogiasi. Itsellä terveellisemmän elämän etsintä (sadannen kerran) aluillaan ja aikalailla samoissa mitoissa pyöritään. Käy kurkkaamassa blogini, jos kiinnostaa: http://aliisanaivoituksia.blogspot.fi/.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiva saada taas uusi lukija! Käyn kurkkaamassa blogisi. On yleensä vielä kivempaa seurailla samankokoisen leidin urakkaa.

      Poista