lauantai 18. lokakuuta 2014

Liikunnan viilausta

Eilisen matkaanlähtöpäätöksen ja lentolippujen oston jälkeen olen ollut aivan euforisessa tilassa. Kävin iltapäivällä lähes puolentoista tunnin kävelyllä. Ilma oli fantastinen ja kävelyn aikana bongasin toistakymmentä lentokonetta, joista jokainen sai leveän hymyn huulille. Keskittyminen ei ollut aivan niin paljon gradussa kuin projektin tässä vaiheessa olisi suotavaa (palautukseen puolitoista viikkoa aikaa).

Painonpudotuksen kannaltahan tämä on mahtava motivaattori, kuten jo eilen totesin. Minusta on ollut mukava huomata itsestäni sellainen piirre, etten ole keskittynyt pelkästään siihen, miltä tulen näyttämään (bikineissä), jos kun projektissani onnistun. Enemmän minua motivoi se, mitä voin tehdä uudella kropallani. Eli keskittyminen tavallaan on siirtymässä ravinnon sijasta liikuntaan ja ulkonäön sijasta toimintakykyyn. Tämä voi olla hyvä tai huono juttu. Pitää toppuutella itseään sen verran ja muistaa, että painonpudotuksesta se suurempi vaikutus on kuitenkin ruokavaliolla.

Minähän olen viime aikoina liikkunut oikein mallikkaasti. Siitä lähtien kun kävin ohjaajan kanssa saliohjelman tekemässä, olen yhtä viikkoa lukuunottamatta käynyt salilla suunnitelemani kaksi kertaa viikossa. Yhdellä viikolla jäi siis se toinen kerta väliin. Kaksi kertaa viikossa ei tietysti ole kovin paljoa, mutta olen kokenut sen minulle sopivaksi määräksi. Teen aika pitkiä treenisessioita. Palasin juuri äsken salilta (en vielä edes suihkussa malttanut käydä). Itse treeniin kului sellainen 1h 25min ja sen päälle venyttelyt, eli salilla hurahtaa ilman suihkuakin pari tuntia. Pyöräilin vielä matkat, joten hyvää liikuntaa tuli tälle päivälle. Varsinkin paluumatka on aivan hirveä, kun noin 70% reitistä on ylämäkeä, osittain aika jyrkkääkin sellaista. Kuntosaleilun lisäksi olen käynyt lenkillä n. pari kertaa viikossa. Ensi viikolla ryhdymme avomiehen kanssa käymään taekwondossa pari kertaa viikossa. Kävimme viime maanantaina tutustumassa ja mukavaa oli. Olemme aiemmin harrastaneet hokutory ju-jutsua, jota mielelläni olisin jatkanut, mutta treenipaikkojen sijainnit ratkaisivat asian ainakin toistaiseksi taekwondon eduksi.

Tajusin kuitenkin tänään, että olen ehkä hieman tuudittautunut mukavuusalueelle liikunnassa. Nykyään kun tuo lenkkeily sujuu melko mukavasti. Vauhtia pitäisi kuitenkin lisätä, ja riippuen noiden taekwondo-treenien intensiteetistä, harkitsen yhden intervallitreenin lisäämistä osaksi viikko-ohjelmaa. Kerran viikossa voisin tehdä sellaisen reilun puolen tunnin repäisyn ja sen lisäksi vähän tiukemman vatsalihassetin. Se voisi olla sellainen lomaa varten valmistautumiseen räätälöity erikoistreeni. ;) Surffausta varten keskivartalo kuosiin ja vaellushommia varten vähän potkua jalkoihin ja kuormitusta hengitys- ja verenkiertoelimistölle. Miltäs kuulostaa?

Ensi viikko menee nyt vielä gradun ehdoilla. Parit taekwondo-treenit kuuluvat ohjelmaan, ja yritän raahautua salillekin sen kaksi kertaa. Lenkkeilyä harrastan sen mukaan, miltä hetkessä tuntuu. Jos kirjoitus sujuu, en ryhdy sitä väkisin katkaisemaan, mutta todennäköisempää on, että kaipaan välillä vähän taukoa hommiin. Ensi viikolla näen myös sen, mitä nuo uuden lajin treenit tuovat liikunnallisesti mukanaan, joten voin suunnitella tarkemmin tulevaa treeniohjelmaa.

Mutta nyt sinne suihkuun ja sitten ruoanlaittoon, jotta kroppa saa rakennusaineita. Illemmalla lähdenkin sitten katsomaan ystävääni ja hänen keskiviikkona syntynyttä tyttövauvaansa. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti