sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Vihreä viikko

Nyt ei puhuta ympäristöystävällisyydestä, vaan Kiloklibin pallukoista. :) Tällä viikolla on nimittäin mennyt aivan huisin hyvin tuossa vihreän linjan metsästyksessä. Katsokaas vaikka!


Tein siis joka päivä järkeviä valintoja. En hakenut Subia, vaikka parina päivänä harkitsin, koska se olisi kellauttanut kuitupalluran keltaiselle. En syönyt liikaa rasvaisia juustoja, koska silloin rasvat olisivat olleet epätasapainossa. Tasapainotin ruokavaliota pitkin päivää. Jos aamupalalla tuli liian vähän rasvoja, korjasin asian lounaalla. Kun tuohon vielä lisätään tieto siitä, että myös liikunnan osalta kaikki näyttää vihreää valoa (tarpeeksi kulutettu, teho sopiva, sopivassa suhteessa lihaskuntoa, aerobista kuntoa ja liikkuvuutta kehittävää liikuntaa sekä riittävästi liikuntapäiviä), on viikko ollut aika mallikas.

Kuten näette, syömäni kalorimäärät eivät ole mitään minimaalisia, vaan joinakin päivinä on ylitetty 1900 kcal. Koska liikun melko säännöllisesti, on tuo mielestäni ihan jees. Kiloklubin mukaan kulutin liikunnalla reilut 2300kcal viikossa eli yli päivän energiansaannin. Tätä pitää kyllä seurata, sillä jos tuloksia ei jatkossa synny, pitää päivittäistä keskikalorinsaantia hilata vähän alaspäin. Katsellaan rauhassa, miten tämä painon kehitys jatkuu.

Tarroja on kertynyt jo runsaasti, ja ensimmäinen palkintokin on ansaittu, eli se vapaavalintainen kirja. En vielä ole ostanut kirjaa, koska en tiedä, minkä kirjan haluaisin. Olen yrittänyt etsiä kirjaa, jossa olisi ohjeita sokerittomien herkkujen tekemiseen. Lähimmäksi on osunut Sarah Wilsonin Irti sokerista! ja Karita Tykän Raakaa ja makeaa, joista olisin taipumassa jälkimmäiseen, jollen parempaa löydä. Tuossa Wilsonin kirjassa on vähän liikaa lätinää sokerista vieroitukseen, sillä kaipaisin nimenomaan keittokirjaa. Eikä siinä ole tarpeeksi jälkiruoka- ja leivonnaisreseptejä. ;) Tarkoitus olisi siis hoitaa jatkossa tuo herkuttelukin vähäsen terveellisemmin. Pitää käydä selaamassa tuota Tykän kirjaa. Seuraavana palkintona vuorossa on lupa tehdä tilaus iHerbille. Haluaisin tilata vähän luonnonkosmetiikkaa ja esim. pinjansiemeniä.

Mutta nyt nukkumaan ja huomenna motivoituneena uuteen viikkoon! (Voi kumpa olisin yhtä motivoitunut kirjoittamaan tuota gradua...)

2 kommenttia:

  1. Vautsi! Onneksi olkoon, tosi hyvä saavutus - kokemuksesta tiedän ettei vihreä rivi ole ihan helpoin saavutus. Muistan, että itselläni tökki aina rasvapallura, sillä harvoin sain tarpeeksi rasvoja kokonaisuudessaan ja se tuppasi jäämään herkästi keltaiselle.

    Tsemppiä tulevaan viikkoon ja samaten graduun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Tsemppiä sullekin! Mä kiskon pähkinöitä ja avokadoa, niin pysyy rasvatkin vihreällä. :)

      Poista