sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Laihdutuksen off-season

Kaikki jollakin tavalla yhteiskunnassa kiinni olevat ihmiset tunnistavat uudenvuoden ja kesäloman jälkeen alkavat laihdutusbuumit. Lehdet ovat täynnä juttuja siitä, kuinka onnistutaan painonpudotuksessa pysyvästi, nettivalmennuksiin on tunkua ja kuntokeskukset pursuilevat kävijöitä. Sama ilmiö on nähtävissä blogirintamalla. Uusia laihdutusblogeja putkahtelee kuin sieniä sateella. Valitettavan monet niistä vain kuihtuvat ennen kuin alkavat kukoistaakaan.

Olen itse viimeisen puolen vuoden aikana etsiskellyt lähinnä Blogilistan kautta uutta luettavaa aina silloin tällöin. Tykkään alkaa lukea blogeja alusta asti, mutta tällöin ongelma on juuri se, että niin monet blogit kuihtuvat samalla kuin kirjoittajiensa terveellisen elämän lupaukset karisevat ja elämäntavat lipsuvat vanhoille raiteille. Ja tämä ei nyt ole surkutteleva tai ylenkatsova toteamus; itselleni on käynyt aivan samoin. Samoin myös into lukea toisten onnistumisista katoaa, vaikka juuri silloinhan sitä motivaatiota muiden teksteistä kannattaisi hakea.

Tällä hetkellä on nähtävissä laihdutuksen off-season. En oikein tiedä tuolle hyvää suomenkielistä termiä. Laskukausi? Tällä kuitenkin tarkoitan sitä, että laihdutus ei juuri tähän aikaan vuodesta ole trendikästä. Ulkona sää on mälsä, ja kaikilla on kiire. Uusia laihdutusblogeja ei aloiteta ja vanhojakin kuolee pikkuhiljaa pois. Olen huomannut myös oman blogini lukijamäärien laskeneen. Voi tietysti johtua siitä, ettei monia yksinkertaisesti kiinnosta, mitä oikein puuhailen, mutta uskon myös tämän suvantovaiheen vaikuttavan.

Tässä on kuitenkin meille tälläkin hetkellä hyviä elämäntapoja noudattaville pullukoille rinnan röyhistämisen paikka. Me jatkamme, vaikka se ei juuri nyt olekaan muodikasta. Me jatkamme, vaikka ulkona sataa ja käpertyminen suklaan ja viinin kanssa sohvalle tuntuu paljon kaurapuuroa ja juoksulenkkiä houkuttelevammalta. Me jatkamme, vaikka inspiroivia kanssalaihduttajien sanoja on kuultavissa vähemmän.

Yritän nyt piristää teitä kertomalla, että aamupaino oli tänä aamuna tasan 77kg. Jostain syystä 76-alkuinen luku kuulostaa pieneltä, joten ensi viikkoon se silmissä kiiluen. Aamun aloitin hedelmäsalaatilla, joka oli luonnonjogurtilla ja pähkinöillä kuorrutettu. Nam! Eikä sen tekeminen edes ollut niin työlästä, miltä aina tuntuu...

P.S. Uusia lukuvinkkejä otetaan vastaan. Monia blogivinkkauksia olenkin saanut, mutta lisää saa laittaa. ;)

5 kommenttia:

  1. Moi! Olen jo jonkin aikaa blogiasi lukenut, mutta en vain ole aikaisemmin saanut aikaiseksi kommentoida. Hienosti olet saanut jo kiloja pudotettua, jatka samaan malliin!

    Laihdutus tosiaan nousee otsikoihin aina tammi-, touko- ja syyskuussa joko joulu- tai kesäkilojen pudottamisen merkeissä. Kesäkunto on ikuinen trendi, ja 80 % lopettaa projektinsa kuukauden kuluessa.

    Itse pääsen vasta nyt kunnolla oman projektini pariin, vaikka olen koko syksyn eli parisen kuukautta yrittänyt startata menestyksekkäästi. Erinäiset stressinaiheet, syömisvammailu ja "ajanpuute" muine tekosyineen ovat kaataneet yritykset alkuunsa, ja viimeisenä naulansa löi arkkuun hiusmurtuma, jonka vuoksi kaikki kunnollinen liikunta oli poissa luvuista kuukauden verran. Mutta huomenna kootaan itsekuri rautaisempaan kuntoon ja isketään, sillä treenaaminen kutsuu vihdoin ja viimein huomenna!

    Tsemppiä! :)

    Fawn
    www.spinnerochspringer.wordpress.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Hienoa, että sinäkin pääset taas projektiin kiinni! Täällä seuraillaan. :) Toivotaan, että murtuma on nyt kunnolla parantunut. Tsemppiä tulevaan ja koita muistaa, että vaikka hetkittäin menis huonomminkin, ei se tarkoita koko projektin kaatumista.

      Poista
  2. Heippa!

    Minäkin blogiasi ahkerasti seuraan :) mutta aina jää kommentoimatta, kun tulee mietittyä liikaa omia sanomisia :) Tsemppiä projektiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Juu, ei sitä aina kommentoida tarvitse. Itsekin luen paljon blogeja, mutta harvoin tuntuu, että itsellä on jotain järkevää sanottavaa. :) Kiitos tsempeistä! Samaa sinne!

      Poista
  3. Heippa !

    Löysin sun blogin pari päivää sitten ja oon lueskellut alusta alkaen. Täällä myös pudotetaan painoa ja yritetään pitää blogia aiheesta.

    Tsemppiä !

    http://valtavirtalaihis.blogspot.com

    VastaaPoista